Ik ben wars van dingen doen omdat we
'het altijd zo hebben gedaan'
Keer op keer kreeg ik te horen dat ik veel te eigenwijs ben. Ik zie dat als een compliment: Ik zoek naar hoe dingen slimmer, sneller en beter kunnen, zonder te blijven hangen in ‘hoe het hoort’.
Zelf nadenken en je niet laten leiden door de norm heb ik van kinds af aan meegekregen. Toen ik met gemak het gymnasium had afgerond, volgde ik niet al mijn klasgenoten naar de universiteit. Ik ging naar de HEAO. Ik wilde niet blijven hangen in de theorie maar koos voor een opleiding die kennis ook in de praktijk bracht.

Ik was het buitenbeentje dat altijd iets te verbeteren zag
Eenmaal in mijn eerste baan kwam ik erachter dat werken bol staat van vaste gewoontes en routines die er gewoon ‘zijn’. De reden erachter is allang vergeten. En ze werken vaak vooral belemmerend, maar niemand past ze aan. Dat soort gewoontes frustreerden mij mateloos. Ik zag het nut niet en zag meteen de shortcut.
En dat werd niet altijd gewaardeerd. Mensen zijn gewoontedieren. Als je morrelt aan ‘hoe het hoort’ wordt je al snel als lastpak gezien. Ik liep dan ook regelmatig tegen muren op. Dan begon ik weer vol enthousiasme in een nieuwe rol of bij een nieuwe werkgever om binnen de kortste keren te zien wat in mijn ogen beter, sneller en slimmer kon. Al snel was ik dan het buitenbeentje dat altijd weer wat wilde veranderen.
Ik heb zo heel wat functies geprobeerd, van commercieel medewerker tot marketeer en van business development tot project manager.
In 2017 begon ik User Adoption Consultant. Die rol paste goed bij me: Teams klopten nu bij mij aan omdat ze graag slimmer wilden werken met nieuwe tools en apps. De echte game changer kwam 3 jaar laten, toen tijdens de lockdown van het ene op het andere moment iedereen thuis ging werken.

Ineens was alles anders
Voor Covid had ik al gezien dat thuiswerken prima kon. Maar zelf deed ik het zelden. Zelfs eigenwijze ik zat vast in de gewoonte om elke dag rond half 8 kantoor binnen te lopen en tussen half 5 en 5 de deur weer achter me dicht te trekken. Op mijn vaste thuiswerkdag was ik meestal gewoon op kantoor te vinden.
Ik had niet door welke beperkingen dat ritme me oplegde. Mijn werk bestond voornamelijk uit nadenken over nieuwe concepten, plannen uitwerken en presentaties maken. Werk dat veel creatief denken vraagt. Focus en de vrijheid om even weg te stappen van het werk en je hoofd leeg te maken. Dingen die op kantoor moeilijk te vinden waren.
Tijdens de lockdowns ervaarde ik de bevrijding van uit dat oude ritme stappen. Mijn eigenwijsheid kwam me ineens van pas. Ik ben op onderzoek uitgegaan naar hoe we werk kunnen organiseren met oog voor deze nieuwe mogelijkheden.
Zet het vliegwiel aan
Zo startte mijn ontdekkingsreis naar nieuwe manieren van werken. Een reis die precies past bij wie ik ben. Er zijn altijd weer nieuwe (technologische) ontwikkelingen en mogelijkheden die ervoor zorgen dat ik kan blijven leren. En waar mijn eigenwijsheid vroeger tegen me werkte, zorgt hij er nu voor dat ik anderen kan helpen en inspireren.
Ik snij door de bullshit heen en help je om terug te gaan naar de basis: Wat is de ‘purpose’ van je team? Waarom komen jullie ’s ochtends uit bed en wanneer gaan jullie tevreden naar huis? Dat is het richtinggevende kader waarbinnen we jullie manier van werken opnieuw gaan uitvinden.
Eigenwijs als ik ben, laat ik jullie niet wegkomen met dingen doen omdat ze ‘altijd zo gedaan zijn’. Ik zorg ervoor dat je loslaat wat niet meer werkt en gewoontes aanleert die je vooruit helpen. Zo starten we een vliegwiel dat werken leuker en makkelijker maakt, zorgt voor blije medewerkers, tevreden klanten en meer resultaat.
5x typisch sandra uitspraken
'Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg’
‘Creativity is contagious, pass it on’
‘Laten we nu meteen doorpakken’
‘Tijd investeren aan de voorkant, krijg je aan de achterkant terug’
‘Werk is een teamsport met de leidinggevende als coach’



Dit ben ik,
wie ben jij?
Ik houd niet van praten over mezelf en ben veel nieuwsgieriger naar jou. Wie ben jij? Wat houd jou bezig? Wat wil jij met je team bereiken? Wat houdt jullie nog tegen?
Als er op dit moment ook maar iets is waar je in vast loopt en je hebt het idee dat ik kan helpen, vul het formulier hieronder in.