In 5 stappen hybride samenwerken zonder gedoe

Ben jij alle discussie en het gedoe rondom hybride werken zat? En il jij weer teams die samen meer bereiken? 

In dit e-book vertellen vertel ik je de 5 stappen om dat voor elkaar te krijgen.

Het leek een simpele stap, in 2022. Na 2 jaar volledig remote werken tijdens de lock-downs, zou hybride werken het beste van twee werelden samenbrengen: én de flexibiliteit en focus van werken waar en wanneer je wilde én de gezelligheid en reuring van het samenzijn op kantoor.

De praktijk blijkt weerbarstiger:

Collega’s zijn op verschillende dagen op kantoor en zien elkaar daardoor zelden. Je teams worden daardoor steeds meer eilandjes op zich die elkaar niet of nauwelijks spreken.
Communicatie verwaterd en collega’s weten elkaar niet meer te vinden. Zeker nieuwe teamleden hebben moeite om hun weg te vinden in de organisatie.
Medewerkers weten niet meer waar ze taken kwijt kunnen of hulp kunnen vinden, waardoor werk dubbel gedaan wordt of blijft liggen.
Telkens als je iedereen bij elkaar op kantoor bijeen roept, is er gedoe. Medewerkers die niet willen of kunnen komen en bij jou aankloppen met de vraag of ze ècht moeten komen.

Je vraagt je af of het tijd wordt om maar weer terug te gaan naar het oude werken met iedereen op kantoor…

Wacht! Het kan anders!

Ik geloof dat hybride werken de succesfactor achter jouw bedrijf kan zijn. Jouw mensen zijn toppers – de experts in hun vakgebied. Door hybride te werken geef je hen de vrijheid om het beste uit zichzelf en elkaar te halen. Maar jullie zitten nog vast in de gewoontes en het gedrag van het ‘oude’ werken. Gewoontes die jullie in deze nieuwe situatie niets brengen en vooral in de weg zitten.


Tijdens en na Covid hebben we onze oude manier van werken opgepakt en meegenomen naar een nieuwe realiteit. Dat is logisch, we hadden andere prioriteiten.


Maar het is tijd om volledig in de nieuwe realiteit te stappen en nieuwe manieren van werken te adopteren. Activiteitgericht werken, op een plek en tijd die past bij het werk en persoonlijke voorkeuren, en moderne technologische mogelijkheden stellen ons in staat om slimmer en effectiever te werken.


Wen nieuwe samenwerkgewoontes aan die zorgen voor focus op wat er echt toe doet en ga hybride samenwerken zonder gedoe!

Terwijl jij druk bent met het blussen van de brandjes die ontstaan door slechte samenwerking, valt jouw team verder uit elkaar. Gun jezelf een team dat samenwerkt zonder gedoe!