resources

3 dingen die je nu al kunt doen om de vakantieperiode makkelijker te maken

Het is weer zover… de vakantieperiode. Voor de meeste bedrijven een tijd waarin het werk wat rustiger aan gaat, maar ook een rommelige periode omdat nu de een dan de ander op vakantie is.
Zou het niet heerlijk zijn als de samenwerking soepeler zou gaan? Als iedereen in het team wist wat er te doen is en waar de informatie staat? Zou het niet tof zijn als de overdracht voor de vakantie vrijwel overbodig is? En de vakantieganger na terugkomst zelf kan teruglezen wat er allemaal gebeurd is?

Lees meer

Hoe maak je van je zomerborrel een succes?

De zomerborrel is een vast moment in het jaar waarop je als organisatie viert dat het zomer is en wat jullie allemaal bereikt hebben in de eerste helft van het jaar. Maar je wilt meer, je wilt gezelligheid, je wilt goede gesprekken en dat jouw medewerkers zich thuisvoelen bij de organisatie. Hoe zorg je dat jouw zomerborrel dat allemaal bereikt?

Lees meer

3 redenen waarom hybride werkafspraken niet werken

De grootste fout die organisaties maken als ze hybride gaan werken is denken dat je samenwerking kunt afdwingen met afspraken. Ze brengen elk team een middag bij elkaar; gaan met elkaar in gesprek over vaste kantoordagen, het aanzetten van de camera bij online overleggen en het zorgen voor een thuiswerkplek zonder afleidingen en vervolgens weer over tot de waan van de dag. Om er vervolgens na 2 weken achter te komen dat de afspraken niet nageleefd worden.

Lees meer

Orde in je mailbox

Het meest gehoorde antwoord op de vraag ‘Hoe is het?’: “DRUK”.

Het lijkt wel alsof we onze waarde tegenwoordig afmeten aan hoe druk we zijn. Ben je niet druk? Dan doe je vast iets verkeerd.

Maar zou het niet andersom moeten zijn? Met alle tools en mogelijkheden die er zijn, moeten we toch juist tijd terugvinden? Zodat we tijd hebben voor de dingen die we echt belangrijk vinden?

Lees meer

Start met ‘Blocktasken

Thuis ben je productiever, maar de ontmoetingen op kantoor vind je ook belangrijk…

Het lijkt tegenwoordig echter alsof je nog maar zelden een dagje thuis kunt knallen. Elke ochtend sluit je wéér aan in de file…. Zodat je op kantoor bent voor dat ene overleg in de ochtend, de lunchafspraak en een overlegje aan het einde van de dag…

Af en toe een dag als deze vind je niet erg; dan is het fijn om weer mensen onverwacht te ontmoeten, maar het is tegenwoordig meer regel dan uitzondering.

Lees meer

Zorgeloos presenteren in Teams

Kenniswerkers zitten tot wel een derde van hun werktijd in overleg. Als manager zit jij waarschijnlijk nog boven dit gemiddelde. Sinds Covid is een groot deel van deze overleggen in Teams. En alhoewel het fijn is dat het kan, fluistert er vlak voor elk (belangrijk) overleg toch een klein stemmetje in je hoofd: “Als dat maar goed gaat…”

Lees meer
Heb je sinds jullie hybride werken altijd een leeg kantoor op vrijdag? Met deze 3 stappen zit je kantoor weer vol!

Hoe krijg ik ze weer naar kantoor?

Vrijdagochtend en daar loop je dan door de lege gangen van je bedrijf. Sinds jullie hybride werken is het elke vrijdag raak: bijna geen collega te zien. Je vraagt je af of er nog iemand aan het werk is, of dat iedereen al weekend aan het vieren is… Zou het niet heerlijk zijn als je hier weer collega’s zag rondlopen, ze samen zag lachen en nieuwe ideeën zag opdoen…

Lees meer