Koers uitstippelen

Een goede voorbereiding was doorslaggevend voor Roald Amundsen. Hij had zich verdiept in wat de omstandigheden in het gebied waren; had skills ontwikkeld en nieuwe tools geadopteerd. Daardoor was hij in staat om in te spelen op onverwachte omstandigheden en wist hij zijn concurrent af te troeven in de strijd om de Zuidpool als eerste te bereiken.Hoe ziet jouw organisatie eruit en welke voorbereidingen moeten we treffen om onze expeditie een succes te maken?

wat kunnen we onderweg verwachten?

Je weet waar je naar toe wilt, maar waar sta je nu? Voordat we koers zetten is het belangrijk om in kaart te brengen wat de huidige situatie is. 

  • Wordt aan alle randvoorwaarden voldaan om hybride te gaan werken?
  • Is de technische infrastructuur er?
  • Welke skills zijn er al en welke moeten nog ontwikkeld worden?
  •  Welke uitdagingen denken we tegen te kunnen komen op onze expedite?
We nemen je me op expeditie hybride werken!

research

Deze fase richt zich vooral op research. In workshops met IT, facilitair, HR en communicatie brengen we in kaart waar de organisatie op dit moment staat. Welke ontwikkelingen moeten we in gang zetten om hybride werken succesvol te maken?

Naast deze meer technische kant van de verandering, maken we ook een plan voor de menskant van de verandering. We brengen in kaart welke type teams er in jouw organisatie zijn en wat deze verschillende type teams nodig hebben. We ontwikkelen zo team specifieke veranderprogramma’s gericht op het ontwikkelen van technische en persoonlijke skills die nodig zijn voor het hybride werken.

het resultaat

Roadmap

Een geprioriteerd overzicht van de werkzaamheden die gedaan moeten worden de verschillende afdelingen om hybride werken te faciliteren

Team persona's

Welke type teams zijn er in je organisatie? Wat is voor hen belangrijk en waar ligt hun ontwikkeling op het gebied van hybride werken?

Change Management Plan

Een veranderplan om hybride werken niet alleen technisch mogelijk te maken maar ook de bijbehorende cultuur-, leiderschaps- en gedragsverandering door te voeren.